the Facts     Text har delvis sammanställts av tidigare ägare, med mina tillägg.

Bilen är nu såld! Sålde den nu, 4:e augusti, för 33kkr - håll utkik efter min nya som får en sida här nu i veckan :)

Saab 9000 2.3 Turbo, Silvermetallic, årsmodell 85 ombyggd till 92:ans Aero.
Bytta delar (från 9000 CS 1992): Motor-växellåda, bromsar, bakaxel och inredning. Hela instrumentbrädan, trä- och skinninredning, CD-fronten - grill, lysen mm. Det kanske är bättre att säga att karossen är -85 och resten är i stort sett en -92.

Jag behöver ingen Kat eller sidoblinkers p.g.a. detta :) Skattad och besiktigad med anmärkning på spindelled, tonade framrutor (trist att byta..) och körriktningsvisare (glappande lampa). Fixat nu 2002-06-08. Nytt batteri och ny motorolja + filter. Jag bytte även dumpventilen, saab original.

Bilen är till salu för 37000:- jag behöver en kombi, enligt min flickvän. Söker nu efter en Audi S4 2.2 Turbo Quattro, Avant/Sedan 92/93

NYA bilder! Inom en vecka så lägger jag upp c:a 20st nya bilder på bilen. Så snart jag hinner så lägger jag upp ett antal filmer! (2002-07-31)

Lite tider som förra ägaren,
medlemsnummer 1046, körde på Mantorp och Gelleråsen. Vet dock inget om hans körskicklighet vid körningen.

Jag köpte bilen Februari 2001. Den var lite rostig, men gick riktigt bra! Jag hade en 9000T 2.0 med grupp-A turbo, 3" avgas mm mm. Men den hade inte mycket att sätta emot Silverpilen.
Thomas, säljaren, var vänlig och körde från E-tuna till Norrköping för att leverera bilen. Han tog tåget hem och jag gasade på hemåt. Ruskigt bra drag i bilen tyckte jag.

Det satt original 16" Aero fälgar på, och de var det första jag bytte, till 17". Fixade vita blinkersglas. Sedan fick BVS tona rutorna, även sidorna fram. Som jag nu måste byta inför besiktning. Jag hade kvar min
2.0 så Silverpilen lämnades in för svetsning av skärmkanter, alla dörrar nertill, under baklysena, reservhjulsbaljan mm. Killen som fixade det är en gud på svetsning och billig :) så allt blev kanon.

Tog bort framlyktornas torkararmar och lite småfix. Hade 2st 20mm spacers till bakhjulen, de sitter så långt in på 9000, det skrapade en del i däcket från skruvarna i skärmkanten, demontering :(
Nu är bilen i fint skick, förutom lacken runt skärmkanterna. Hade planerat lackering, men då gasade jag bort körkortet :-/ . Fick tillbaka kortet den 17:e Januari 2002 =) så nu jäv... ska jag ta det lungt ;-)

Planerade fix:

Ny Dragkrok
. fixat
Större turbo från Speedparts, hmm, T28 tror jag den heter(?) - ska klara upp till 290hk. Slipad impeller och moddat avgashus för bättre toppeffekt och höjt varvtal för laddtrycket, ca 2200rpm, nu ca 1900rpm. Speedparts skulle anpassa turbon efter mina önskemål för en hygglig peng, bra killar! Blir inte av p.g.a försäljning
Fixa så att det går att köra med mina 20mm spacers, bak. fixat
Linoljebehandling, världens bästa rostskydd?! fixat


Motor:
2.3T, DI/LH242
Abott Racing-chip.
3"-avgassystem (JT)
JR Direct Air-luftfilter
Malpassi progressiv bränsletrycksreg.
Fullt laddtryck (1.2-1.4) vid 1900 rpm, borde ha runt 230 - 250 Hk.


Utrustning:
Elhissar och El backspeglar
A
BS & TCS (urkopplingsbart).
Svart skinninredning med sätesvärme.
MOMO Racingratt med mocka/skinn.
Fullträ (luftgaller, instr.panel, överkant på dörrar & mellan framstolarna).
Defa larm (inkl centrallåsstyrning).
elhissar, farthållare, elantenn, kupe+motorvärmare.
Fälgar/däck: 17" Fondmetal A9 med Michelin Pilot.
Dragkrok.
12skiv. Sony CD växlare + Sony stereo. Ingen baslåda.


Bromsar/chassi:
Slitsade & borrade skivor + EBC GreenStuff-belägg fram.
Bilstein dämpare runt om med låga H&R fjädrar NYTT 2002-06-30 beställde från Speedparts och har monterat allt. Nu går bilen kanonfint på vägen.
Uppstyvad framvagn med specialtillverkade uppstyvningar av Noryl.


Bilens historia:   <<    Text av tidigare ägare    >>
Bilen har haft 2 ägare innan mig, och det var första ägaren som lät bygga om den. Den byggdes om 92, han fick tag i en krockad -92:a 9000 CS 2.3T 200 i Tyskland (den blev påkörd bakifrån av en spårvagn, och tydligen får man inte rikta bilar i Tyskland).Han körde ner sin 85:a, och en Saab-verkstad i Tyskland bytte motor & växellåda, bromsar, bakaxel och inredning (hela instrumentbrädan, trä- och skinninredning). Bromsar och bakaxel byttes pga ABS-bromsarna (med tillhörande TCS (antispinn)).

Hela ombyggnaden tog tydligen 14 dagar(!)...När han kom hem monterades nya fronten (CD-fronten), Aeropaket (16" Aerofälgar och Aero-spoilerkit) på Trollhättefabriken, och de monterade även ett Aero-experimentchip, så bilen fick c:a 230Hk.Lite senare fixades rost i dörrar, och hela bilen lackerades (originalfärg, silvermetallic).
I samband med omlackering sattes en stripe från Burg Design på bilen.Eftersom inredningen plockades över från 92:an som 'bara' hade AC (manuell), så plockades ACC'n (som satt ifrån början) bort.

Bilen går MYCKET bra (om man jämför t ex med en "vanlig" Aero med 260Hk's-trim från t ex Nordic Uhr)! Trodde att det var nånstans runt 240Hk i bilen men det känns som mycket mer!!
Kika närmare på tiderna från Mantorp, och Gelleråsen(mitt medlemsnummer är 1046).
Den 1:a februari 2001 sålde jag bilen pga rostskador...